Biografia Michał Coganianu

Michał Coganianu (ur. 10 sierpnia 1958) - polski perkusista i aktor, członek zespołów Oddział Zamknięty oraz Ex-Dance. W roku 1982 dołączył do Oddziału Zamkniętego zastępując perkusistę Jarosława Szlagowskiego. W 1983 roku nagrał z Oddziałem Zamkniętym "Jestem zły" i "Andzia i ja" (ostatnia sesja do debiutanckiego albumu). W pierwszej połowie 1984 roku uczestniczył w nagraniu albumu Reda by Night. W roku 1985 opuścił Oddział Zamknięty (został zastąpiony przez Wiesława Golę) i przeszedł do Ex-Dance gdzie koncertował do rozpadu grupy w 1988 roku. Obecnie jest menedżerem artystycznym.

Filmografia

  • 2011 - Sztos 2
  • 2009 - Złoty środek
  • 2002 - E=mc²
  • 2002 - Jest sprawa... - Rosjanin
  • 2001 - Poranek kojota - opiekun tirówek
  • 2000 - Skarb sekretarza - Rosjanin
  • 1997 - Sztos
  • 1984 - Miłość z listy przebojów - członek zespołu Oddział Zamknięty
Nota prawna

Tekst biografii został opracowany w dużym stopniu na podstawie materiałów zgromadzonych w serwisie Wikipedia.pl, na podstawie licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach.

Pełny tekst źródłowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Coganianu

Reklama