Biografia Robert Cichy

Robert Paweł Cichy - polski muzyk, gitarzysta, wokalista, kompozytor. Współtwórca zespołów Chilli i June.

Bawię się świetnie - Foto: Szymon Brodziak, Ania Dąbrowska, Agata Trafalska

Bawię się świetnie - JB 022 CD (CD / 2012)
Foto: Szymon Brodziak, Ania Dąbrowska, Agata Trafalska

Członek grup Chilli, June, zespołu Ani Dąbrowskiej i Marceliny Stoszek. Współpracował m.in. z Pauliną Przybysz, Michałem Urbaniakiem oraz Kayah. Współpracował z Teatrem Dramatycznym w Warszawie w przedstawieniu w reż. A.Glińskiej "Pipi Pończoszanka" , a także z Och-Teatrem i Teatrem Lalka w Warszawie. Jest autorem tekstu i kompozytorem muzyki do reklam telewizyjnych (m.in Lays; 2008 rok), gdzie udzielił się także wokalnie oraz Żywca (2011 rok).

Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Złote płyty: Monika Brodka "Moje Piosenki" (2006) Ania Rusowicz "Mój Big-bit" (2011) Platynowe płyty: Ania Dąbrowska "Kilka historii na ten sam temat" (2006) Ania Dąbrowska "W spodniach czy w sukience" (2008) Ania Dąbrowska "Ania Movie" (2010) Ania Dąbrowska "Bawię się świetnie" (2012)

Wybrana dyskografia

Single

  • 2014: Close the Door

Albumy (współpraca)

  • 2006 Monika Brodka - Moje piosenki (Sony BMG)
  • 2006 Ania Dąbrowska - Kilka historii na ten sam temat (BMG Poland)
  • 2007 Karolina Kozak - Tak zwyczajny dzień (Jazzboy Records)
  • 2008 June - That's What I Like (Kayax)
  • 2009 Chilli - Chilli (Fonografika)
  • 2010 Ania Dąbrowska - Ania Movie (Sony BMG)
  • 2011 Marcelina Stoszek - Marcelina (EMI Music Poland)
  • 2011 Ania Rusowicz - Mój Big Bit (Universal Music)
  • 2011 Halina Mlynkova - Etnoteka (Mystic Production)
  • 2012 Ania Dąbrowska - Bawię się świetnie (Jazzboy)
  • 2012 June- July Stars (Kayax)
  • 2013 Mariusz Lubomski - Lubomski w Trójce Again
Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Nota prawna

Tekst biografii został opracowany w dużym stopniu na podstawie materiałów zgromadzonych w serwisie Wikipedia.pl, na podstawie licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach.

Pełny tekst źródłowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Robert_Cichy

Reklama