Biografia Grzegorz Jabłoński

Grzegorz Jabłoński, pseud. Jabco - polski klawiszowiec, kompozytor, aranżer, producent muzyczny, muzyk sesyjny, członek zespołu Poluzjanci i kierownik muzyczny zespołu Natalii Kukulskiej.

Trzy metry nad ziemią - Foto: Krzysztof Opaliński, Dorota Szelezińska<br />
Projekt: Artur Dobrowolski

Trzy metry nad ziemią - 5907505865008 (CD / 2011)
Foto: Krzysztof Opaliński, Dorota Szelezińska
Projekt: Artur Dobrowolski

Absolwent Wydziału Jazzu i Muzyki Rozrywkowej Akademii Muzycznej w Katowicach. Kierownik muzyczny czwartej edycji Idola.

Wybrana dyskografia

  • 2000 Poluzjanci - Tak po prostu
  • 2010 Poluzjanci - Druga płyta
  • 2010 Ania Szarmach - Inna
  • 2011 Poluzjanci - Trzy metry ponad ziemią
  • 2012 Ania Szarmach - Pozytywka
Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Nota prawna

Tekst biografii został opracowany w dużym stopniu na podstawie materiałów zgromadzonych w serwisie Wikipedia.pl, na podstawie licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach.

Pełny tekst źródłowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Jab%C5%82o%C5%84ski

Reklama